erfgoedobject

Appartementsgebouw in art-decostijl

bouwkundig element
ID
11177
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11177

Juridische gevolgen

Beschrijving

Appartementsgebouw in art-decostijl gebouwd naar een ontwerp door de ingenieur-architect Léon De Vroey (zie inscriptie) uit 1928. Opdrachtgever was de slager Theophile Schevelenbos (Brasschaat, 1880-Antwerpen, 1948), echtgenoot van Anna Van de Wal (1872-1950), gevestigd Steenhouwersvest 48 in Antwerpen.

Gebouw van drie/vier traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Lijstgevel uit rode baksteenbouw en witte natuursteen op hardstenen plint, met hoger opgaande blinde inkomtravee. Rechthoekige vensters. Kenmerkende baksteenornamentatie. Winkelpuien en deuren met afgeschuinde hoeken.

Het gebouw met een langgerekte, gespiegelde plattegrond in U-vorm, ontsloten door de centraal ingeplante inkom- en traphal, omvat op de begane grond twee winkels met aanpalende woonst van vier kamers en keuken annex 'koer' en wc, en per verdieping twee appartementen van vijf kamers met keuken annex 'koer' en wc.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1399#10734 (14 juli 1928).

Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Appartementsgebouw in art-decostijl [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11177 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.