erfgoedobject

Kloosterkerk Sint-Antonius van Padua en Sint-Franciscus van Assise

bouwkundig element
ID
12643
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12643

Juridische gevolgen

Beschrijving

Neogotisch kloosterkerkje van de zusters clarissen zogenaamd Sint-Antonius van Padua en Sint-Franciscus van Assise gebouwd in 1898, zie inscriptie gevelstenen links en rechts van portaal.

Eénbeukig schip van vijf traveeën en koor van twee rechte traveeën met vlakke sluiting. Baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met opengewerkte spitse dakruiter (leien). Ritmerende steunberen en spitsbogige muuropeningen. Zuidelijke tuitgevel met aandak, schouderstukken en vlechtingen. Zijgevels met rechte tandlijst, baksteenfries en houten kroonlijst op klossen.

Interieur: bakstenen muren met beschilderde speklagen en tegelpanelen. Spits houten tongewelf op muurpilasters met gepolychromeerd heiligenbeeld. Neogotisch altaar.

Aanleunende binnenplaats in het oosten met bakstenen kloostergebouwen, uit het vierde kwart van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw.


Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kloosterkerk Sint-Antonius van Padua en Sint-Franciscus van Assise [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12643 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.