erfgoedobject

Gekoppelde burgerhuizen bij Hof van Belsele

bouwkundig element
ID
15278
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15278

Juridische gevolgen

Beschrijving

Twee woningen analoog aan nummer 114-116. Twee enkelhuizen vermoedelijk van 1906, in spiegelbeeld tegen elkaar gebouwd en aldus het aanzicht van een herenhuis vormend, en horend bij het "Hof van Belsele". Bakstenen gebouw van zes traveeën in totaal, en twee bouwlagen met trapgevels aan de risalieten en de zijgevels. Speelse architectuur met vooruitspringende en terugwijkende travee en hoger of lager opgaande partijen onder afzonderlijke daken. De twee uiterste traveeën springen achteruit en bezitten op de begane grond een overdekte portiek. De tweede en vierde travee zijn risalietvormig uitgewerkt en gaan hoger op dan de kroonlijst. Segmentboogvensters.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is deel van
    Kasteeldomein Hof van Belsele


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gekoppelde burgerhuizen bij Hof van Belsele [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15278 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.