is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen gedateerd 1866
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskom Wulveringem
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Wulveringem
Deze bescherming is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen 1866
Deze vaststelling was geldig van tot
Twee breedhuizen van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), van 1866 volgens jaarsteen in linker zijpuntgevel van nummer 52.
Verankerde baksteenbouw. Respectievelijk getoogde en rechthoekige muuropeningen onder strekse latei; grote roedeverdeling; luiken op de begane grond; deuren met tweedelig bovenlicht en gestrekte tussendorpel. Gootlijst op consooltjes en tandlijst. Linker zijpuntgevel van nummer 52: rondboognisje met Mariabeeld, rondboogvormige zoldervensters met kleine roede-, en radverdeling in het boogveld, en soortgelijke benedenvensters als straatgevel.
Bron: DELEPIERE A.-M. & LION M. met medewerking van HUYS M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8n, Brussel - Gent.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Het parement van nummer 52 onderging aanpassingen, onder andere de gevelniskapel en rondboogvormige zoldervensters in de linker zijgevel zijn niet langer bewaard.