erfgoedobject

Gesloten hoeve van 1886

bouwkundig element
ID
31684
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31684

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gesloten hoeve van 1886, zie sluitsteen van de inrijpoort, die een semi-gesloten hoeve vervangt, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als Ferme Bogaerds. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), rondom een rechthoekig erf. Korfboogvormige inrijpoort met mergelstenen sluitsteen en druiplijst, in de westelijke vleugel. Recent woonhuis ten noorden van het erf. Ten oosten stallen, voorzien van getoogde vensters en twee rechthoekige deuren in hardstenen omlijsting op neuten. Ernaast, de doorgang naar de velden, geflankeerd door recente stallen. Ten zuiden, dwarsschuur met rondboogpoort waarboven een motief van gesinterde baksteen; rechthoekige staldeur in een hardstenen omlijsting op neuten. Ten westen, stal naast de inrijpoort, met recente muuropeningen, en een bergplaats.


Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gesloten hoeve van 1886 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31684 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.