erfgoedobject

Burgerhuis Drie Egypten

bouwkundig element
ID
39173
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39173

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Drie Egypten
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Drie Egypten
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Tweeverdiepingshuis van vier traveeën met zadeldak (leien) in traditionele bak- en zandsteenstijl, gedateerd 1642 op de deursleutel. Baksteenmetselwerk met afgeschuinde plint. Voormalige kruis- en gedichte kloosterkozijnen met omlijstingen en negblokken van arkose, dubbele ontlastingsboogjes en cordons. Rondboogdeur met imposten, gedateerde sluitsteen en druiplijst. Bakstenen achtergevel zonder sporen van oorspronkelijke muuropeningen. Zijtrapgevels (9 en 10 treden), de rechtse voorzien van een rondboogdeur van arkose.

Rechterbijgebouw uit de 17de eeuw (oorspronkelijk?) verbouwingen aan de gang; inrijpoort en verplaatste rondboogdeur van zandsteen. Links, bakstenen bijgebouw met zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis Drie Egypten [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39173 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.