erfgoedobject

Interbellum villa

bouwkundig element
ID
75435
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75435

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellum villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kleine villa van twee op twee traveeën en twee bouwlagen onder een mank zadeldak met dakkapel (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), in art-decogetinte stijl van circa 1935-1940.

Met bruinrode gevelsteen beklede punt- en lijstgevels met verschillende metselverbanden; markerende driekwartronde erker met balkon op de hoek en rechthoekige erker aan de zijgevel; lekdrempels en balkonrand van faience. Rechthoekige, over de hoeken doorlopende vensters; en oculi in de voor- en zijgevel; deels beglaasde houten rondboogdeur in een halfomlopende omlijsting met gekleurd glas in lood, evenals het houtwerk van de vensters, uit de bouwperiode. Lagere loodrechte achterbouw van drie traveeën.


Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Interbellum villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75435 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.