erfgoedobject

Wijkafdeling van basisschool De Lisblomme

bouwkundig element
ID
79919
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79919

Juridische gevolgen

Beschrijving

Wijkafdeling van basisschool "De Lisblomme". Gebouwd - vermoedelijk circa 1925 - door de bouwmaatschappij van de glasfabriek en later overgedragen aan de dekenij. In de beginjaren werd er les gegeven door de zusters van de dienstmaagden van Maria uit Ruddervoorde, die ook in de scholen van Lissewege en Zeebrugge instonden voor het onderwijs.

Schoolgebouw op L-vormige plattegrond met speelplaats in de oksel. Baksteenbouw met lichte cottage-reminiscenties, zie pseudo-vakwerk onder de kroonlijst, dak met overkragende randen, deels bewaard houtwerk met kleine verdelingen.

  • VANDEPITTE G., Zwankendamme, wijk van Lissewege, nu Brugge, in Rond de Poldertorens, jaargang 33, 1993, nummer 1, p. 33.

Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Wijkafdeling van basisschool De Lisblomme [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79919 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.