erfgoedobject

Vrijstaand burgerhuis

bouwkundig element
ID
81920
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81920

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Boudewijn Ravenstraat. Vrijstaand, dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), opgetrokken circa 1911 in historiserende stijl met neobarokinslag in de ornamentatie. Verankerde baksteenbouw gecombineerd met natuursteen voor omlopende sokkel en speklagen ter hoogte van de onder- en tussen- en bovendorpels, en met witsteen voor geblokte ontlastingsbogen. Deurrisaliet uitlopend op getrapt dakvenster (2 treden + topstuk); rechthoekig bovenvenster en rondbogig zoldervenster gevat in samengestelde nis. Omlopende houten kroonlijst op consoles. Licht uitstekende schoorsteenschachten op gebruikelijke wijze opgevangen door een rondboog op consoles.

  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, 1986.

Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Zuid, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vrijstaand burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81920 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.