erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
87552
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87552

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eengezinswoning in bungalowstijl van 1965, naar ontwerp van architect René Dedeyne (Torhout). Ligging op licht hellend terrein met gras waardoor sterke volumewerking. Voor het huis vijver met twee in de architectuur geïntegreerde ligstoelen van waaruit zicht op de omgeving met Groenhovebos. Aan de zij- en achterzijden omringd met bomen.

Balkvormig volume onder plat dak met zware betonnen rand. Bakstenen muur schuift als het ware in dit volume in en loopt rechts verder door rond de 'niet overdekte wintertuin'. Deze muur is slechts onderbroken door een grote rechthoekige glaspartij in een geriemde betonnen omlijsting, vormt een kijkvenster op het landschap.

  • Stadsarchief Torhout, Modern archief, bouwaanvragen, nummer 2610.

Bron: VANNESTE P. met medewerking van MOEYKENS S. & CALLENS T. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Torhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL28, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Eigenaar Roland Van Heyste laat weten dat hij zelf het ontwerp tekende en dat architect Dedeyne enkel zijn handtekening onder de plannen zette.
Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87552 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.