erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
87858
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87858
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Dieper gelegen woonhuis met lichte art-deco-invloed, gebouwd in de jaren 1920-1930. Oranje-bruine baksteenbouw met plint van imitatiebreuksteen, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen. Puntgevel met openingen met voor de art deco typische licht afgeschuinde bovenhoeken en betonnen lateien onder geglazuurde bakstenen. De deels vrijstaande rechterzijgevel bewaart een erker met een leien afdakje en bovenlichten met decoratieve roeden. Fraai, deels bewaard houtwerk onder meer bestaande uit een verzorgd windbord met kleine bekroning, art-decogetinte roedeverdelingen in het zoldervenster en op de begane grond.


Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87858 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.