erfgoedobject

Kleine hoeve

bouwkundig element
ID
87967
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87967
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kleine hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Klein, vermoedelijk eind 19de-eeuws hoevetje bestaande uit een woonhuis dat dwars op de straat is georiënteerd met achteraan een paar kleine bijgebouwen onder meer een bakhuis en een stalletje. 19de-eeuws boerenhuis dat in de jaren 1920-1930 aan de zuidzijde is verbouwd confer gemansardeerde bedaking met twee dakvensters met tuitgevels. Vermoedelijk bewaart het huisje nog een oudere kern. Zuidgevel in historiserende stijl confer gebruik van oranje baksteen voor het parement en de twee dakvensters met tuitgevels, de schouderstukken en het topstuk. Bijgebouwen in bruine, verankerde baksteen. Het bakhuis is afgedekt door een zadeldakje met mechanische pannen en heeft een betonnen schoorsteen. Het stalletje bewaart de oorspronkelijke bedaking met Vlaamse pannen belegd. Voorts een klein stalletje met houten beplanking.


Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kleine hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87967 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.