erfgoedobject

Burgerhuis Emmaus

bouwkundig element
ID
87994
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87994

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis Emmaus
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woonhuis "EMMAUS" confer naambord, bewoond door de zusters van de Heilige Familie van Kortrijk. Het kadaster vermeldt in 1934 de bouw van een huis in opdracht van de vzw "Zusters van de Heilige Familie Sint-Josephs gesticht" te Oostkamp. Oranje baksteenbouw op een eertijds zwartgeschilderde plint confer verfsporen en afgedekt door een zadeldak met zwarte, mechanische pannen. Verspringende gevel met in de knik een portaaltje onder een leien dak. Vrij sobere gevel verfraaid door de vensters met witgeschilderd houtwerk met kleine roedeverdelingen in de bovenlichten en een lijstje bovenaan. Band met metselwerk in rechtopstaand verband onder de gootlijst.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostkamp, 1934/33.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis Emmaus [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/87994 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.