erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
88044
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88044

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woonhuis daterend van 1930, gelegen in het centrum van Oostkamp. In 1930 verkoopt L.M.A. d'Ursel-le Peletier de Rosambo de grond aan drukker Sylvain Delaenserie, die er in datzelfde jaar een woonhuis bouwt.
Oranje baksteenbouw gecombineerd met arduin voor de lage plint en lekdrempels, en met witgeschilderde vlakken onder meer in het topstuk. Cottage-invloed onder meer in het imitatievakwerk, in de puntgevels met overkragende dakranden, in de erkeruitbouw, in de verspringende bedaking. Voorgevel met vernieuwd houtwerk met opnieuw geïntegreerde bovenlichten. Deels behouden houtwerk in de zijgevel confer geveltop. Voordeur met smal bovenlicht met glas in lood.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostkamp, 1930/49.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88044 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.