erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
88096
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88096

Juridische gevolgen

Beschrijving

Verzorgde hoeve bestaande uit losse bestanddelen, volgens het kadaster gebouwd in 1910 en verder aangepast en uitgebreid in de tweede helft van de 20ste eeuw. Gelegen op het einde van een oudere dreef, reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835), heden zijarm van de Breeweg.
Woonhuis en stal evenwijdig ten opzichte van elkaar en de weg georiënteerd. Baksteenbouw onder zadeldaken bedekt met pannen. Dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en drie traveeën met een witgeschilderde voorgevel op een zwart beschilderde plint. Groen en witgeschilderd houtwerk, waarvan de vensters voorzien van luiken. Lagere uitbreidingen tegen beide zijgevels van het woonhuis, rechts onder lessenaarsdak met pannen, eveneens wit beschilderd op zwart beschilderde plint. De gebouwen (onder meer een achterliggende stal onder overkragend, pannen zadeldak) worden omhaagd en zijn achteraan voorzien van een klein bomenbestand.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostkamp, 1910/29.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88096 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.