erfgoedobject

Gedenkteken voor kanunnik Andries

bouwkundig element
ID
88185
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88185

Juridische gevolgen

Beschrijving

Op de hoek met de Torhoutsestraat staat een gedenkteken voor kanunnik Andries, die eertijds in de woning op de hoek van de Kanunnik Andriesstraat en de Torhoutsestraat woonde en naar wie de straat is genoemd. Bakstenen muurtje met rechts halfronde uitstulping waarop het bronzen reliëf met de buste van de kanunnik, gemaakt in 1986 door Geldhof K. confer signatuur. Onderaan grote bronzen plaat waarop staat "AANDENKEN/ AAN/ KANUNNIK JOZEF O. ANDRIES ./ LID VAN HET NATIONAAL CONGRES/ RUDDERVOORDE 1796-/ BRUGGE 1886/ 27 SEPTEMBER 1986".

  • BOULJON B., Kanunnik Andries, zijn afkomst en loopbaan, in De Merel, jaargang 16, nummer 3, 1986, p. 15-16.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gedenkteken voor kanunnik Andries [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88185 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.