erfgoedobject

Hoekpand aan de Sijslostraat

bouwkundig element
ID
88186
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88186

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekpand aan de Sijslostraat, gebouwd in 1914. Oranje baksteenbouw van twee bouwlagen op simili plint, afgedekt met zwarte leien. De bebouwing volgt de rooilijn. Aan de Kanunnik Andriesstraat, drie traveeën waaronder een brede travee met grosso modo gekoppelde vensters en de inkom op drie treden. Aan de Sijslostraat één brede, licht inspringende travee, onder de gootlijst afgezoomd met muizentandfries. Typerend gebruik van gele en lichtoranje baksteen voor de borstweringen, de cordonlijst tussen beide bouwlagen en voor de als banden doorgetrokken ontlastingsbogen en onderdorpels. Licht getoogde openingen behalve aan de Sijslostraat, één breed puivenster onder metalen strek. Vernieuwd houtwerk. Voetenschraper.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1914/4.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoekpand aan de Sijslostraat [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88186 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.