erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
88221
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88221

Juridische gevolgen

Beschrijving

Begin 20ste-eeuwse hoeve gelegen in de bocht van de Oude Veldegemsestraat. Volgens het kadaster is de hoeve gebouwd in 1909 in opdracht van landbouwer Hendrik Demuyt uit Zedelgem; bouw van een woonhuis met twee bijhorende landgebouwen, die tot op heden zijn bewaard gebleven. Verankerde, witgeschilderde baksteenbouw onder een zadeldak met mechanische pannen. Licht getoogde openingen onder strek. Links bevindt zich een kleine opkamer. Kleine rondboognis van gesinterde baksteen met beeldje. Baksteenfries onder de gootlijst. Vernieuwd schrijnwerk. Rechts van het woonhuis ligt een oprit naar de achtergelegen bijgebouwen. Links, bakstenen muur, verder gezet in een haag rondom een boomgaardje.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1910/2.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88221 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.