erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
88227
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88227

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalig hoevetje heden in gebruik als woning. Het woonhuis wordt reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835), samen met een landgebouw in de boomgaard (straatkant). In 1915 registreert het kadaster de afbraak van het landgebouw aan de straatkant; het woonhuis wordt uitgebreid en er wordt een nieuw landgebouw aan de straatkant gebouwd.
Heden verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen, amper zichtbaar door de overdadige begroeiing. Achteraan staat een klein gebouwtje met houten beplanking onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Vooraan soort van hijssysteem.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1919/13.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88227 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.