erfgoedobject

Vrijstaande villa

bouwkundig element
ID
88280
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88280

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaande villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Vrijstaande villa met licht modernistische invloed, gelegen op de hoek met de Leitemolenstraat, gebouwd in 1942 voor aannemer August Taveirne-Goutry. Een losstaand bijgebouw achteraan de woning wordt later ingenomen door de woning/bedrijfspand aan de Leitemolenstraat. Woning van gele baksteen onder een vrij steil schilddak afgedekt met zwarte, mechanische pannen en met een overkragende dakrand. Brede traveeën waarvan de rechter is uitgewerkt als een verspringend risaliet. Aangelegde voortuin met tegenover de voordeur een rechthoekige vijver.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1942/6.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vrijstaande villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88280 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.