erfgoedobject

Interbellumwoning van 1937

bouwkundig element
ID
88291
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88291

Juridische gevolgen

Beschrijving

Deels vrijstaande interbellumwoning van 1937 opgetrokken in oranje-bruine baksteen, doch met gevelparement van oranje baksteen met groene baksteen voor het portaal en de strekken, en gele baksteen voor de balkonleuningen op bepleisterde vlakken. Tweeledige gevel getypeerd door in- en uitspringende volumes confer balkons, portaal en halfhoog zijmuurtje. Vooruitspringend rechterdeel met doorgetrokken zijpenanten. Portaal met versneden dagkanten van uitwaaierende baksteen, bewaarde houten deur met glas en metalen deurrooster met ingewerkte cirkels en krulornamenten. Rechts van het portaal, brievenbus met uitgehouwen opschrift "POST".

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1937/25.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Interbellumwoning van 1937 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88291 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.