Stadswoning ()

Breedhuis van zes traveeƫn en twee bouwlagen + mezzanino onder pannen zadeldak, met oudere kern, zoals voorheen bleek uit een bewaard aandak en vlechtingen in de heden gecementeerde linkerzijgevel.

In de loop van de twintigste eeuw werd de voorheen bepleisterde lijstgevel gerestaureerd in neotraditionele stijl met toevoeging van kruiskozijnen en steigergaten. Mezzaninoverdieping met oculi en aflijnende houten kroonlijst op modillons. Begane grond nogmaals aangepast in het laatste kwart van de twintigste eeuw.


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/teksten/70391 (geraadpleegd op ).


Woning ()

Rijhuis met twee verdiepingen en zadeldak (pannen), in kern opklimmend tot de 17de eeuw (zie de vlechtingen in de linkerzijpuntgevel), doch voorzien van een neotraditionele gevel met kruisvensters, cordons en oculi; moderne winkelpui.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40754 (geraadpleegd op ).