Teksten van Sint-Rochuskapel

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70575

Sint-Rochuskapel ()

Eenvoudige spitsboognis onder geprofileerde waterlijst, ingewerkt in de gevel van een sterk aangepast bedrijfsgebouw dat mogelijk opklimt tot de tweede helft van de negentiende eeuw.

Het plaasteren heiligenbeeld dat aanwezig was bij de inventarisatie in de jaren 1970 is nu vervangen door een schildering van Sint-Rochus, gesigneerd R. Bonte.


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Rochuskapel [online], https://id.erfgoed.net/teksten/70575 (geraadpleegd op ).


Sint-Rochuskapel ()

Ingemetseld in een industriegebouw uit de negentiende eeuw; spitsboognis bekroond met een geprofileerde druiplijst; plaasteren heiligenbeeld uit de negentiende eeuw.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Rochuskapel [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40807 (geraadpleegd op ).