Teksten van Villa Ma Normandie

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85822

Villa Ma Normandie ()

Imposant gelegen villa "Ma Normandie".

Duinhuis in Anglo-Normandische stijl gelegen op de Zeedijk, mogelijk teruggaand tot de jaren 1920. Twee à drie bouwlagen, zie duinreliëf. Typerende bedaking met wolfseinden, overstekende dakranden op modillons en schoorstukken; hoge schoorstenen. Doorgetrokken afgekante erkers en pseudo-vakwerk op de bovengedeelten. Terras aan Koninklijke Baanzijde met symmetrische trappartijen aan weerszijden van de rondboogpoort van het souterrain. Garage ingewerkt in het duin aan de baan.

  • Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa Ma Normandie [online], https://id.erfgoed.net/teksten/141679 (geraadpleegd op ).


Duinhuis in Normandische stijl ()

Duinhuis in Normandische stijl met zicht op zee, mogelijk teruggaand tot de jaren 1920. Twee à drie bouwlagen, zie reliëf. Typerende bedaking met wolfseinden, overstekende dakranden op modillons en schoorstukken; hoge schoorstenen. Doorgetrokken afgekante erkers en pseudo-vakwerk op de bovengedeelten. Terras aan Koninklijke Baan met symmetrische trappartijen aan weerszij van de rondboogpoort van het souterrain. Garage ingewerkt in het duin aan de baan.


Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & KERRINCKX H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa Ma Normandie [online], https://id.erfgoed.net/teksten/85822 (geraadpleegd op ).